KLICKA PÅ RYGGSÄCKEN, SÅ KOMMER DU TILL MIN JAKTBLOGG..//

torsdag 12 januari 2012




Lika vassa, envisa, lika godtrogna, och gosiga är taxarna med familjen; När barnbarnen kommer, så är det det största som har hundintresset! Hon styr och ställer, utan att lille Pyret säger ett knyst.Hon får även ge mat, gå ut och gå, träna lite koppelträning, samt, det vanliga sitt, stanna kvar! Det inger ju också respekt för hunden..samt att lilla tjejen, får ta ansvar, som hon gör med heder.Jag litar på henne fullt ut, och det gör även hundarna!...Hon följer också med och fiskar, jagar, är med i skogen, vilket också är nyttigt! Att följa med och jaga, vet hon, att då gör man bara som man blir tillsagd till att göra..Och även det gör hon med heder..Pratar i jaktradion som en "vuxen karl"...Pauli kom, Pauli kom...ska vi grilla nu?..klart slut! Hahaha..Mycket märkvärdigt,,särkilt när alla gubbar hör henne, och sen säger; Vad du är duktig i skogen och att prata i jaktradion..hon har även fått se skjutna djur, när dom tas ur, både hare och räv..Hon tar det realistiskt...:Jaha, sen ska det skäras i bitar, sen ska man mala, sen kommer det på tallriken..så är det!
Tror det är väldigt nyttigt att få se hur det går till, och inte göma sig bakom verkligheten, när maten är på bordet och dom frågar: Vad är det där? Nu vet hon hur det går till..inget mer med det!
Hon vet också när det är jakt, och hunden ska jobba, att då är det lite andra förutsättningar..inte leka, inte busa! Jag sa: När hunden får på sig peilen, då vet hunden, att nu är det arbete som gäller..: Ahaaaa, jag fattar, säger hon.lilla gosetussan!!
Vi rider också varje lördag...Får se hur länge det intresset håller i sig..Huvudsaken är att barnen får aktivera sig, och få ta hänsyn..Tror det är mycket bra med djur och barn ihop, där stor hänsyn måsta tas..!..
Den lille knodden är inte så förtjust i hundar.Det måste man respektera, han är tillomed rädd för dom..men det går bättre och bättre..Han vill så gärna, men det sitter där, så det är bara att vänta ut, tills han vågar ta steget själv..Han håller i kopplet när vi går promenader..då är ju hunden fokuserad på annat och då går det jättebra..Han är så söt..han vågar tillomed pussa på ryggen, lite lätt, när vi går..och då är han så stolt, och världens sötaste  och malligaste "lillhuse" då;)


Nu längtar jag till lördag,,både jakt och ridning..Kan gå i stallet i timmar..Det är nostalgi för mig,,har ridit och hopptävlat i flera år som ung! Att bara gå och snosa in hästskitlukten är underbart!
Hjälper hellre till med att vattna leka med bilar och tv-spel..Farmors lille prins;)


Man är nog lite knäpp! Over and Out/

Inga kommentarer: